Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 15/8/1966 στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στην οποία εισήχθη με Πανελλήνιες εξετάσεις το 1984.

Το 1985, μεταγράφηκε από τον Μελιτέα Θεσσαλονίκης στον Ηρακλή και συνδύασε τις σπουδές με τον ερασιτεχνικό και στη συνέχεια επαγγελματικό αθλητισμό. Με τον Ηρακλή αγωνίστηκε από το 1985-1994 και διετέλεσε αρχηγός της ομάδας. Είναι πρώτος στα ριμπάουντ και στα τρίποντα, τρίτος σκόρερ και τρίτος σε συμμετοχές, στην ιστορία του Ηρακλή. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με την ΑΕΚ από το 1995-2000 οπότε και έληξε η καριέρα του. Με την Εθνική Ελλάδας συμμετείχε σε 67 αγώνες και διακρίθηκε με το  ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ, 1989 και την 6η θέση στο Μουντομπάσκετ της Αργεντινής, 1990.

Σήμερα είναι Ιατρός  αναισθησιολόγος, εξειδικευμένος στην επεμβατική θεραπεία χρόνιου πόνου & σπονδυλικής στήλης, διαπιστευμένος από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόνου με την ανώτερη παγκοσμίως διαπίστευση, ως Fellow of Interventional Pain Practice. Επιπρόσθετα, είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει δημοσιεύσει καινοτόμες ερευνητικές μελέτες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Παράλληλα με την επιστημονική δραστηριότητα και ορμώμενος από αυτή, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hermes Healthcare με έδρα το Λονδίνο. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και διαθέτει στην παγκόσμια αγορά της ψηφιακής υγείας την καινοτόμο πλατφόρμα διεπιστημονικής διαχείρισης χρόνιων παθήσεων, myAlgos. Η πλατφόρμα έχει λάβει διακρίσεις σε μεγάλους διαγωνισμούς καινοτομίας και τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής νεοφυούς εταιρείας myAthlos, η οποία έχει αναπτύξει  καινοτόμο πλατφόρμα για τον αθλητισμό, σκοπεύοντας στην ψηφιακή μεταρρύθμιση της επικοινωνίας , συνεργασίας και εκπαίδευσης  των ενδιαφερόμενων μερών του χώρου.