Ο Κώστας Κώτσης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1972. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ Αθηνών, 1996), με εξειδίκευση στη Διοίκηση του Αθλητισμού (Sport Management) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2005) και με μεταπτυχιακές σπουδές MSc in Sport Management στο Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού Σπάρτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2012).
Από το 2006 έως και σήμερα, ασχολείται ενεργά με την οργάνωση και διοίκηση αθλητικών σωματείων και της ερασιτεχνικής καλαθοσφαίρισης ως μέλος διοικητικού συμβουλίου του αθλητικού συλλόγου Ολυμπιάδα Παπάγου.
Το 2016 εκλέγεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Κ.Α.) και είναι Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγοριών καθώς και μέλος της επιτροπής Marketing και Επικοινωνίας.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος και τ.πρόεδρος Δ.Σ. του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού (Ε.Ι.Δ.Α.) ενώ υπήρξε μέλος της Επιτροπής Marketing της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) με απόφαση της Ολομέλειας (2009) και μέλος του Μητρώου Παρατηρητών Αγώνων, της Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας – ΔΕΑΒ (2011).
Έχει πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία αφού έχει εργασθεί ως Account Executive και Supervisor σε όμιλο διαφήμισης και προώθησης προϊόντων, ως επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης και έχει απασχοληθεί ως υπεύθυνος ελέγχου Doping OAKA και ΕΣΚΑΝ. Διετέλεσε διευθυντής εγκαταστάσεων & διαδικασιών ελέγχου Doping (Venue Manager Doping Control) στους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς Αγώνες, ΑΘΗΝΑ 2004.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια, για τη διοίκηση αθλητικών φορέων και οργανισμών, του αθλητικού marketing και χορηγιών, της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, πληροφορικής και επικοινωνίας, social media κ.α.
Ζει μόνιμα στο Δήμο Παπάγου Χολαργού, με τη σύζυγό του Νίκη Ζιαμπάρα και τους δύο γιους του, Ιωάννη (2001) και Βασίλη (2003).
Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης είναι εθελοντής αιμοδότης και δότης μυελού των οστών.