Η Βάσω Στασινού Νικοπολίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ

Ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια το μπάσκετ και μόλις στην Τρίτη Λυκείου κατέκτησε το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα με την σχολική ομάδα του Ελληνικού.
Οι διακρίσεις ακολούθησαν με την Ακαδημία Ηλιούπολης στην Α1 κατηγορία γυναικών που συμμετείχε στο ευρωπαικό πρωτάθλημα Λιλιάνα Ρονκέτι.
Αγωνίστηκε έπειτα στην ομάδα του Αστέρα Εξαρχείων για 4 χρόνια ενώ αφού έγινε μητέρα έπαιξε για 2 ακόμα χρόνια στον Άρη Χολαργού.

Φόρεσε το εθνόσημο σε όλες τις εθνικές ομάδες κορασίδων μέχρι γυναικών όπου και κατέκτησε την τρίτη θέση στους μεσογειακούς αγώνες Θεσσαλονίκης.
Ασχολήθηκε με την προπονητική σε τμήματα κορασίδων και νεανίδων ενώ συνεργάστηκε και με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων μαθαίνοντας μπάσκετ στα παιδιά.
Εργάστηκε απο το 2000 και για 12 χρόνια στον Αθλητικό Οργανισμό Κηφισιάς όπου ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση αθλητικών τμημάτων όλων των αθλημάτων,διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά και σχολικών δράσεων.

Το 2008 μετά από προσωπική της πρωτοβουλία διεκδίκησε χορηγία για τη διεξαγωγή του Allstar game γυναικών με σκοπό οι αθλήτριες του μπάσκετ να μεταφέρουν το μήνυμα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού μια διοργάνωση που στέφθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Η συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Στόχος – Πρόληψη, ήταν καρμική καθώς αφοσιώθηκε απο το 2009 έως και το 2015.Το 2011 σε συνεργασία με τον σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ως αντιπροέδρος του Στόχου το 2011 και σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας και το σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών διοργανώθηκε αγώνας μπάσκετ ανάμεσα σε ελληνίδες πρώην μπασκετμπολίστριες ενώνοντας τις έννοιες «Αθλητισμός» και «Υγεία» στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.Παράλληλα εξετάστηκαν 250 γυναίκες.

Σκοπός του Στόχου-Πρόληψη είναι να ενημερώνει για την αξία της πρόληψης ενώ παράλληλα παραχωρεί δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε άπορες γυναίκες.
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν ενημερωτικά τηλεοπτικά σποτ,και μεγάλες καμπάνιες με αναγνωρίσιμες γυναίκες απο το χώρο των τεχνών και τον αθλητισμό προκειμένου να αφυπνίσουν το αίσθημα της πρόληψης και να το εντάξουν στη ζωή τους.Το υπουργείο υγείας παραχωρούσε για 3 ημέρες την κεντρική αίθουσα του Μετρό Συντάγματος όπου δινόταν η δυνατότητα στις γυναίκες να εξεταστούν και να ενημερωθούν.Πάνω απο 1.000 γυναίκες εξεταζόντουσαν εκείνο το διάστημα!

Το 2012 αποφασίζει να μεταβεί στον ιδιωτικό τομέα και Ιδρύει παρέα με την Αμαλία Κυπαρίσση και την Βιβή Μπασινά το αγαπημένο σάιτ των μαμάδων αλλά και όλης της οικογένειας 4moms.gr
Αυτή τη στιγμή μετρούν πολλές επιτυχίες με εκδηλώσεις για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, τον αθλητισμό , ημέρες ευεξίας, σεμινάρια για startup και μια σειρά άλλων συνεργασιών με τις μεγαλύτερες εταιρείες και οργανισμούς της Ελλάδας.
Μερικές απο αυτές που υποδέχτηκαν χιλιάδες κόσμου ήταν: Women in Action,Actually i can, Fitkids Run,Revival, Actually iam.

Είναι παντρεμένη με τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή Αντώνη Νικοπολίδη και έχουν τρία παιδιά τον Γιάννη τον Γιώργο και την Μαριτίνα.

Το μοττο της ζωής της είναι :
Δεν έχει σημασία πόσο ευφυής είσαι ή αν έχεις σπουδαία στρατηγική, εάν παίζεις μόνος σου, θα χάνεις πάντα ενάντια σε μια ομάδα. – Reid Hoffman